Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Aurel Percă va dezveli o placă comemorativă dedicată vizitei Papei Francisc în România

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Arhiepiscopul mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, Aurel Percă, va dezveli şi va binecuvânta, duminică, de la ora 10,30, la Catedrala Sf. Iosif, o placă comemorativă în amintirea vizitei apostolice în România a Papei Francisc.

La ceremonie vor participa nunţiul apostolic în România, Miguel Maury Buendia, ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit emerit de Bucureşti, şi episcopul auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, Cornel Damian, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban, reacție-fulger la protestele din Capitală și din alte orașe ale țării: Este necesară această măsură

"Au rămas vii în minţile şi în sufletele noastre momentele vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România, din zilele de 31 mai - 2 iunie 2019, precum şi învăţăturile şi îndemnurile pe care el ni le-a adresat atunci. Placa comemorativă pe care o dezvelim ne va aminti că Sfântul Părinte Papa Francisc rămâne sufleteşte împreună cu noi şi ne însoţeşte cu rugăciunea şi cu binecuvântarea lui", a declarat arhiepiscopul Aurel Percă, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Placa comemorativă este realizată de sculptorul Dumitru Popescu şi include un medalion ce îl reprezintă pe Sfântul Părinte Papa Francisc acordând binecuvântarea apostolică României.

Citește și: Șeful Jandarmeriei Române răspunde la marea acuzație: ‘Această atribuție revine altor structuri’

Papa Francisc, al doilea Suveran Pontif care a vizitat România, primul fiind Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, care a venit la Bucureşti în mai 1999, a prezidat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sf. Iosif în prima zi a vizitei sale în ţara noastră, pe 31 mai 2019.

Vizita Papei Francisc a avut în primul rând un caracter pastoral, dar a însumat şi importante valenţe ecumenice sub motto-ul "Să mergem împreună!". Pe parcursul celor trei zile (31 mai - 2 iunie 2019), Sanctitatea Sa a vizitat Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.