Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Calinic, după ce i-au fost reproșate taxele de intrare în mănăstire: Realitatea este mult mai crudă cu noi

doxologia.ro
Calinic Botoșăneanul

Un enoriaș nemulțumit i-a reproșat lui ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților existența taxelor de intrare în mănăstiri, notează botoșănenul.ro.

Credinciosul nemulțumit și-a exprimat astfel nemulțumirea, spunându-i ierarhului să plătească la rândul său taxele la intrare într-o mănăstire.

„Să nu uitați să plătiți și Înaltpreasfinția voastră taxa, de fiecare dată când sunteți invitat sau vizitați o mănăstire care cere taxa de intrare. Căci nu-i așa, Domnul Iisus a zis „veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați, dar mai întâi – 5 lei”. Oamenii ar trebui educați să ajute sfintele mânăstiri, dar să condiționezi intrarea în sfântul locaș, în casa Lui Dumnezeu și poate chiar mântuirea unor persoane prin interzicerea accesului în lipsa remunerării? Credeam că Dumnezeu v-a lăsat în grijă Biserica Sa ca să o împărțiți oamenilor prin Sfintele Taine, nu ca să o condiționați de câțiva lei la intrare. Cheltuieli, întreținere? Păi nu ne învățați pe noi să ne lăsăm în purtarea de grijă a Lui Dumnezeu? A luat Hristos vreun ban pentru vreo vindecare făcută?”

În replică, IPS Calinic spune că este de acord cu învățătura scripturilor, dar știe să facă diferențierea cu viața actuală, plină de cheltuieli:

“Aveți dreptate în tot ceea ce spuneți, numai că realitatea este mult mai crudă cu noi. Dacă nu plătești lumina, îți taie curentul, dacă nu plătești gazul, este întreruptă furnizarea, dacă nu plătești omul de serviciu, nu-ți face curat în biserică, dacă nu plătești paznicul, riști să te trezești cu icoanele de patrimoniu vândute prin țări străine.

Sunt convins că, dacă ați fi implicat într-o astfel de lucrare, ați gândi altfel. Închei prin a vă asigura că, așa cum am cunoscut eu rânduiala mănăstirilor, persoanele care merg doar să se închine nu sunt obligate să cumpere bilete”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.