Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPS Ioachim, de Ziua Armatei Române: 'Să fie pentru noi prilej de cinstire a eroilor şi ai martirilor'

Basilica.ro
IPS Ioachim

„Ziua Armatei Române să fie pentru noi prilej de cinstire a eroilor, zi de pomenire a tuturor martirilor ce şi-au încununat lupta cu laurii biruinţei neamului şi ai credinţei strămoşeşti luptând cu răul prezent în lume sub orice formă”, a precizat Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului în mesajul prilejuit de sărbătoarea armatei naţionale, conform Basilica.ro.

Ierarhul a transmis urări celor care se ostenesc pentru apărarea ţării: „Felicităm şi binecuvântăm pe toţi ofiţerii, cadrele militare, soldaţii și ostenitorii ce sprijină această instituție emblematică pentru neamul românesc, dorindu-le tuturor multă sănătate şi ajutor în împlinirea misiunilor încredinţate lor spre ocrotirea poporul nostru dreptmăritor!”

Înaltpreasfinţia Sa a spus că „Biserica şi Armata sunt două instituții iubite și respectate” și „au ca obiectiv central păstrarea integrității și identității acestui neam atât de încercat în frământata sa istorie”.

Acesta este semnul că între Biserică şi Armată există o lungă şi permanentă comuniune, ca o simbioză între Cruce şi Spadă, între credință și curaj, între cele veşnice şi cele trecătoare.

Arhiepiscopul Ioachim a evidenţiat că prin solemnităţile militare şi religioase din această zi, noi comemorăm pe cei ce s-au sacrificat pentru integritatea, demnitatea, identitatea şi spiritualitatea neamului nostru, „comemorăm pe făcătorii de pace ai poporului român și simţim că sufletele lor ne înconjoară ca un nor, că mormintele lor păzesc hotarele patriei, iar sângele lor udă permanent arborele libertăţii noastre”.

A-ți aduce aminte de cei ce au făurit pacea pe pământul nostru străbun înseamnă a te întâlni mistic cu bravii eroi martiri ai neamului românesc din toate timpurile şi din toate locurile. Pentru faptele lor extraordinare, ei rămân nemuritori în conștiința neamului, numele lor fiind așezate de Biserică alături de cele ale martirilor, apărători ai dreptei credinţe. Cinstindu-le memoria, facem dovada că prețuim jertfa lor supremă, idealurile pentru care au luptat și pe care le-au lăsat în grija fraților de arme care astăzi, în numeroase zone strategice-militare, garantează liniștea și siguranța noastră.

Ziua Armatei României este sărbătorită anual în data de 25 octombrie, fiind instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.