Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPS Ioachim îi numeşte pe asistenţii medicali luptători pentru ocrotirea darului sacru al vieții

doxologia.ro
Părinţi Ioachim şi Ana

Într-un mesaj adresat de Ziua Internaţională a Asistentului Medical, Arhiepiscopul Ioachim îi numeşte pe cei din această breaslă „luptători pentru ocrotirea darului sacru al vieții” potrivit Basilica.ro.

„Alături de doctor, asistentul medical are un rol important în echipa medicală”, spune ierarhul, „fiind responsabil de consilierea, informarea, îngrijirea și recuperarea pacienților, aducând prin efortul și implicarea sa speranță și lumină în viața persoanelor afectate de boală”.

Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a asociat profesia asistenţilor medicali cu figura ilustră a Reginei Maria, cea „supranumită mama răniților, în Primul Război Mondial”.

„Însă, dincolo de numele ilustre sau necunoscute ale asistenței medicale, din toate timpurile și locurile, rămâne jertfa unor oameni care și-au dedicat viața slujirii și vindecării aproapelui, iar această misiune este sublimă și merită toată atenția și prețuirea noastră”, a precizat ierarhul.

În încheierea mesajului, Arhiepiscopul Ioachim l-a rugat pe Dumnezeu „să apere, să dăruiască înțelepciune, pricepere, putere și răbdare tuturor celor care se jertfesc pentru ocrotirea celor aflați în suferință, cuprinși de boală sau în pericol de a-și pierde viața”.

„În această perioadă de criză medicală cauzată de noul Coronavirus îi considerăm pe toţi cei aflați în slujba asistenței medicale ca fiind apostolii vindecării cărora li s-a încredințat darul prin care, în chip tainic, lucrează Însuși Dumnezeu, Bunul Samarinean, aflat mereu la căpătâiul suferinzilor, îngrijind rănile mereu deschise ale umanității, dăruind sănătate sufletească și trupească”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.