Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPS Teodosie ia în derâdere ancheta DNA: 'Doar pe Satana sunt supărat. Nici nu au ce să ancheteze. Sunt vorbe goale'

g4media.ro
IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că nu este supărat pe cei care îl cercetează pentru cumpărare de influenţă şi a adăugat că aceştia „nici nu au ce să ancheteze, sunt vorbe goale”. El a mai declarat că este supărat pe Satana.

Arhiepiscopul Tomisului  a fost întrebat vineri, de jurnalişti, dacă este supărat pe cineva.

„Cum să fiu supărat? Imposibil. Nu pot să mă supăr. Pe Satana sunt supărat, doar pe Satana sunt supărat şi trebuie să fim toţi, că el mereu ne minte, ne încurcă. Pe diavol trebuie să fim supăraţi”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Întrebat dacă este supărat pe cei care îl anchetează, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Ce treabă am eu cu ei? Nici nu au ce să ancheteze. Sunt vorbe goale”.

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat vineri, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, urmată de slujba de Sfinţire Mare a Apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează,

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au anunţat, la începutul lunii decembrie, că au dispus începerea urmăririi penale faţă de suspecţii Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru cumpărare de influenţă, şi P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

„În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică «înţelegerea» respectivă”, arăta DNA.

Potrivit sursei citate, suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

Investigaţia Recorder în baza căreia a fost declanşată ancheta DNA a fost publicată în 21 noiembrie.

Jurnaliştii Recorder au scris, după anunţul DNA, că, din informaţiile pe care le deţin, un al doilea dosar penal provocat de seria „Corupţie în numele Domnului” a fost deschis de DNA Bacău, care vizează faptele de corupţia din investigaţia ”Şpagă pentru parohie”. Şi în acest material de presă apare o înaltă faţă bisericească în mijlocul negocierii unei şpăgi, ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.