DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

IPS Teofan a botezat al cincilea copil al soților Pătrăucean. Medicii le-au spus că nu vor avea copii

Părintele Mitropolit Teofan l-a botezat duminică, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, pe Iosif Pătrăucean, al cincilea copil născut într-o familie care fusese avertizată de medici că nu va putea avea copii.

Vasile și Maria Pătrăucean sunt din comuna Straja, județul Suceava. După avertizarea pe care medicul le-a făcut-o încă de la începutul căsniciei, au cercetat des mănăstirile și s-au rugat mult.

„Dumnezeu s-a milostivit și ei au ajuns acum la al cincilea copil: patru sunt în viață, iar unul a trecut la cele veșnice la scurt timp după naștere, având probleme de sănătate. Marea lucrare a lui Dumnezeu a fost că toți acești cinci copii au fost născuți prin cezariană”, a declarat Părintele Arhimandrit Teodosie Pleșca, starețul Mănăstirii Zosin din Botoșani.

La nașterea lui Iosif, mama nu a avut deloc dureri, iar medicii au recunoscut că au de a face cu o minune.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

După ce a oficiat Taina Botezului, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a subliniat profunzimea acesteia.

„Mare este Taina Botezului unui nou prunc! (…) Ne-am rugat lui Dumnezeu ca în pruncul nou-botezat chipul lui Hristos să se așeze ca o pecete. Acesta este Botezul: pecetea lui Dumnezeu se așază pe taina sufletului celui botezat. Așa cum punem o pecete pe prescură și lăsăm acolo înscrisurile cu inițialele Mântuitorului, așa este și Taina Sfântului Botez: Hristos ia chip în cel care se botează”, a spus ierarhul.

Părintele Mitropolit i-a oferit în dar copilului o Sfântă Scriptură.

Nașii de botez ai lui Iosif sunt familia Nicolae și Adriana Barabaș. Pe frații în viață ai pruncului îi cheamă Teodosie, Efrem și Macaria.

Demersul de duminică al Înaltpreasfințitului Părinte Teofan dobândește semnificație sporită în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor.

Pe fondul declinului demografic din România, Mitropolia Moldovei și Bucovinei are un program special de sprijin concret pentru familiile numeroase, program pus sub ocrotirea Sfântului Stelian.

Totodată, Mitropolitul Teofan oferă distincții familiilor numeroase de preoți și mireni și participă la botezul fiecărui al cincilea copil născut în familiile preoților din Arhiepiscopia Iaşilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.