Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPS Teofan a vorbit despre trei duşmani pe care îi învingem printr-o viaţă curată şi prin Euharistie

ÎPS Teofan

La hramul Mănăstirii Petru Vodă, Mitropolitul Teofan al Moldovei a vorbit despre trei duşmani care ne stau împotrivă şi pe care îi putem învinge printr-o viaţă trăită în Hristos, dar şi prin împărtăşirea cu Sfintele Taine. În omilia rostită luni, ierarhul a enumerat trei dintre potrivnicii actuali: duşmanii familiei, al neamului şi al Bisericii.

Avem de înfruntat dușmanul familiei, împotriva căruia suntem chemați să luptăm prin viață curată între bărbat și femeie și prin naștere de prunci. Apoi dușmanul neamului, care poate fi învins atunci când omul se luptă să se schimbe pe sine și, schimbându-se pe sine, deja o părticică din neam este schimbată în bine. Dușmanul Bisericii, pe care îl învingem prin credința cea adevărată și prin poruncile lui Dumnezeu împlinite, având la dispoziție arma cea mai puternică împotriva vrăjmașului de orice fel – Sfânta și Dumnezeiasca Euharistie, Trupul și Sângele Domnului Hristos, oferite de Dumnezeu la fiecare Sfântă Liturghie, conform basilica.ro.

„Cu cât vremurile sunt mai grele”, a subliniat Mitropolitul Teofan „cu atât Sfânta și Dumnezeiasca Taină a Euharistiei se cuvine a fi mai mult și mai des săvârșită, în care credincioșii să se împărtășească, cu binecuvântarea duhovnicilor. Fără prezența lui Hristos în noi, nu putem face nimic în cele bune pe care le avem de îndeplinit, fiecare în tagma lui”.

În ziua sărbătorii Sfinţilor Arhangheli, răspunsurile liturgice au fost date de membrii Corului „Melos Paisian”.

În cadrul slujbei, monahul Rafael Amarandei a fost hirotesit ipodiacon, iar ierodiaconul Ilarion Postolică a fost hirotonit ieromonah de Părintele Mitropolit Teofan.

La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Părintele Iustin Pârvu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.