Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Teofan al Moldovei și Bucovinei și ÎPS Serafim al Germaniei au sfințit lucrările realizate în biserica din incinta Spitalului de copii din Botoșani

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei și Mitropolitul Serafim al Germaniei au sfințit duminică pictura, iconostasul și celelalte lucrări de înfrumusețare realizate la interiorul bisericii din incinta Spitalului de copii din Botoșani.

Au participat clerici, oficialități locale și județene, cadre medicale și credincioși.

După slujba de sfințire a picturii, pe un podium amenajat în incinta spitalului, ierarhii au oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a explicat înțelesurile „urmării lui Hristos”.

„«Cel ce voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie». Cuvintele acestea sunt adresate tuturor oamenilor. E o chemare pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos o adresează tuturor oamenilor, căci Dumnezeu nu impune nimănui nimic. Nu ne forțează Dumnezeu să credem în El, nu ne forțează să ne rugăm sau să postim sau să facem bine”, a spus ierarhul.

„Dumnezeu ne propune, ne cheamă să facem ceea ce El face, să fim și noi asemenea Lui. Dacă ne-a creat după Chipul și Asemănarea Sa, înseamnă că și noi, oamenii, trebuie să tindem să fim precum Dumnezeu. Mântuitorul, cât a trăit pe pământ, și-a purtat Crucea pe care Dumnezeu-Tatăl i-a rânduit-o, adică aceea de a mântui neamul omenesc. De a scoate neamul omenesc din robia diavolului, din robia păcatului și din robia morții, mai cu seamă. Iar Mântuitorul a făcut ascultare de Tatăl Său cel ceresc și a zis: «Eu nu pot face nimic de la Mine Însumi; Eu judec după cum aud». Adică, ceea ce îi spune Tatăl – ascultarea desăvârșită, absolută, pe care Mântuitorul Iisus Hristos, în smerenia Sa, în blândețea Sa, a urmat-o până la capătul vieții”, a adăugat Mitropolitul Germaniei.

Pentru efortul depus la înfrumusețarea bisericii, părintele paroh Marius Ceobanu a primit „Crucea Moldavă pentru clerici”, cea mai înaltă distincție din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, scrie basilica.ro.

„Toate aceste lucrări au implicat un efort deosebit, nu numai financiar, și au fost realizate cu ajutorul credincioșilor din parohia noastră și al altor binefăcători”, a spus parohul.

Biserica din incinta Spitalului de copii din Botoșani este ocrotită de Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul și a fost construită în perioada 2009-2010. A fost târnosită în 14 noiembrie 2010 de Părintele Mitropolit Teofan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.