Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Teofan, PS Veniamin și PS Benedict Bistrițeanul au sfințit noua biserică a Mănăstirii 'Piatra Sfântă'

Mitropolitul Teofan la Moldovei și Bucovinei împreună cu Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud și cu Episcopul vicar Benedict Bistrițeanul al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, au sfințit duminică noua biserică a Mănăstirii „Piatra Sfântă” – Tărâță din Bârnova, județul Iași.

La slujbă au participat sute de oameni din Iași și din împrejurimi. Sfânta Liturghie a fost oficiată la altarul de vară al așezământului monahal, scrie basilica.ro.

Cu prilejul sfințirii noii biserici, Mănăstirea Putna a oferit un fragment din mâna dreaptă a Sfântului Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei.

Sfântul Iacob Putneanul a târnosit biserica veche a așezământului monahal în urmă cu 260 de ani, pe vremea când era Mitropolit al Moldovei.

Biserica are hramul „Nașterea Maicii Domnului”, iar odată cu primirea cinstitelor moaște a primit și al doilea hram, „Sfântul Iacob Putneanul”.

Starețul așezământului monahal a primit distincția „Crucea Moldavă” pentru întreaga activitate și eforturile depuse în construirea lăcașului de cult. La finalul slujbei, ctitorii și cei care au sprijinit financiar mănăstirea, au primit distincții și câte o Sfântă Scriptură.

În data de 3 octombrie 2003 a fost pusă piatra de temelie a lăcașului de cult de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, iar în toamna aceluiași an au fost începute lucrările de construcție, sub îndrumarea părintelui stareț Cristofor Ruxandu.

Noul lăcaș a fost realizat în stil ștefanian, pictura bisericii fiind executată între anii 2016-2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.