Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irak: Două gropi comune descoperite în propiere de Sinjar, în provincia nordică Ninive

turcia irak granita

Două gropi comune în care au fost înhumate trupuri ale unor membri ai comunităţii yezidi, persecutaţi de gruparea jihadistă Statul Islamic, a anunţat duminică un responsabil local, citat de AFP și preluat de agerpres.

Cele două gropi comune, în care au fost descoperite câte nouă corpuri, se află la 150 de metri una de alta într-un sat din apropiere de Sinjar. 

Autorităţile irakiene au descoperit până acum 29 de gropi comune, care conţineau un număr de 1.600 de trupuri, după ce forţele irakiene au reuşit anul trecut să elibereze oraşul Sinjar, provincia Ninive, de sub controlul jihadiştilor.Locuitorii zonei sunt în majoritate membri ai comunităţii yezidi. 

Adepţii unei religii monoteiste preislamice, membrii comunităţii yezidi sunt consideraţi eretici de către militanţii grupării Statul Islamic şi au fost supuşi de jihadişti unui tratament foarte crud, ucigând bărbaţii şi transformând femeile în sclave sexuale. 

În martie 2015, ONU a calificat atacurile contra comunităţii drept tentativă de genocid şi dosarul a fost trimis Curţii Penale Internaţionale. 

Conform liderilor comunităţii, aproximativ 3.000 de femei yezidi sunt încă deţinute de jihadiştii organizaţiei Statul Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.