Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irak: Washingtonul anunţă închiderea consulatului american din Basra invocând ameninţări iraniene

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Statele Unite au anunţat vineri închiderea consulatului american din Basra, invocând "ameninţări" pe care le-au atribuit Iranului, după manifestaţiile sângeroase din acest oraş din sudul Irakului, transmite AFP.

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a dispus "plecarea ordonată" a întregului personal american, a indicat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, precizând că serviciile consulare vor fi asigurate de ambasada SUA de la Bagdad.

"De câteva săptămâni, ameninţările s-au înmulţit la adresa personalului nostru şi a obiectivelor noastre din Irak", a afirmat Pompeo.

Aceste ameninţări provin "de la guvernul iranian, de la Forţa Quds a a Gardienilor Revoluţiei şi de la miliţiile ajutate, controlate şi conduse de şeful Forţei Quds, Qassem Soleimani", adaugă acesta.

"Am făcut clar cunoscut Iranului că Statele Unite vor răspunde prompt şi de o manieră adecvată oricărui atac" asupra locaţiilor diplomatice americane "fie că ar fi datorat Iranului în mod direct sau prin intermediari", a mai arătat sursa citată.

Casa Albă a atenţionat deja la mijlocul lunii septembrie că va face Iranul responsabil pentru orice acţiune violentă comisă în Irak de miliţii susţinute de acesta şi care ar afecta persoane sau interese americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.