Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irakul derulează o campanie de identificare a rămăşiţelor umane dintr-o uriaşă groapă comună lăsată în urmă de Statul Islamic

Twitter
Turcia Turkmenistan Iran Uzbekistan Iran Irak Arabia Saudita

Irakul derulează o vastă campanie de identificare a rămăşiţelor umane dintr-o groapă comună cu sute de cadavre, victime ale Statului Islamic (SI), una din zecile de gropi comune lăsate în urma ei de gruparea jihadistă, potrivit unor responsabili locali, relatează miercuri AFP.

Miercuri dimineaţă, zeci de rude ale victimelor s-au adunat la sediul medicinei legale din Bagdad în speranţa de a afla ce s-a întâmplat cu apropiaţii lor, dispăruţi în masacrul din închisoarea Badush, una dintre cele mai mari crime comise de Stat Islamic, care a ocupat o treime din Irak între 2014 şi 2017, scrie Agerpres.ro.

În iunie 2014, în timp ce controlau nord-vestul ţării, jihadiştii au dus circa 600 de bărbaţi aflaţi în detenţie în închisoarea Badush, în principal şiiţi, în camioane până într-o râpă, unde i-au ucis.

Abia trei ani mai târziu, când eu eliberat zona, în martie 2017, forţele irakiene au descoperit o groapă comună cu sute de cadavre.

Gruparea Stat Islamic, care a comis un genocid în Irak, conform ONU, a lăsat în urma sa peste 200 de gropi comune, unde s-ar putea afla până la 12.000 de cadavre.

Irakul, care încă mai scoate la suprafaţă gropi comune din timpul regimului lui Saddam Hussein, lucrează de mai mulţi ani la identificarea rămăşiţelor umane din diferitele episoade violente din istoria sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.