Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irlanda: anchetă pentru trafic de persoane, după descoperirea a 14 migranţi într-un container frigorific

euronews.com
trafic de persoane

Poliţia irlandeză a anunţat miercuri deschiderea unei anchete pentru trafic de persoane după descoperirea a 14 migranţi într-un container frigorific care a sosit luni cu feribotul în portul Rosslare (sud-estul Irlandei), notează AFP, citat de Agerpres.

Agenţii poliţiei irlandeze au fost "avertizaţi de autorităţile britanice", ceea ce le-a permis să aştepte sosirea navei împreună cu serviciile de urgenţă, a precizat sursa într-un comunicat.

Feribotul a acostat în micul port Rosslare luni, în jurul orelor 03.00. Cei nouă bărbaţi, trei femei şi doi copii care se aflau acolo au fost examinaţi de medici şi sunt "stare bună de sănătate".

Ministrul irlandez al transporturilor, Eamon Ryan, a exprimat miercuri presei "uşurarea" sa, după ce traversarea de câteva zeci de ore într-un container frigorific a stârnit temeri legate de posibila hipotermie sau asfixiere a pasagerilor.

Agenţii poliţiei din Wexford (sud-estul Irlandei) şi echipele de la biroul naţional al serviciilor de imigrare anchetează în prezent circumstanţele sosirii lor, în colaborare cu Europol la Haga.

Poliţia irlandeză nu a oferit informaţii despre naţionalitatea celor 14 pasageri.

"Dacă decid să ceară azil (...) vom încerca să le procesăm cererea cât mai repede posibil", a spus premierul irlandez Leo Varadkar.

Potrivit media din Irlanda RTE, zece dintre pasageri sunt kurzi, trei vietnamezi şi un turc, iar vasul a sosit din portul belgian Zeebrugge.

Poliţia britanică din Cornwall (sud-vestul Angliei) a fost alertată datorită unui apel de urgenţă al unuia dintre pasageri, a adăugat sursa.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei irlandeze a transportatorilor rutieri, Eugene Drennan, a declarat pentru RTE că containerul care transporta migranţii a fost încărcat într-un camion la sud de Paris şi a apreciat că a fost un "mare noroc" că nu au existat decese în aceste condiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.