Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iran continuă programul de rachete balistice: Americanii îi ameninţă

sua iran

Iranul va continua să îşi dezvolte programul de rachete balistice în pofida extinderii listei negre a SUA cu mai multe companii iraniene legate de acest program, a declarat luni un comandant al Gardienilor Revoluţiei din Iran, armata de elită a regimului de la Teheran, relatează Reuters. Corpul Gardienilor Revoluţiei Iraniene (IRGC) a testat mai multe rachete balistice în această lună, atrăgând condamnarea mai multor lideri occidentali care cred că testele încalcă o rezoluţie a Naţiunilor Unite.

Ministerul de Finanţe american a adăugat joia trecută pe lista sa neagră două companii iraniene din cauza legăturilor acestora cu programul de rachete al Teheranului. Washingtonul a impus sancţiuni similare unui număr de 11 companii şi persoane fizice în luna ianuarie ca urmare a unui test de rachetă efectuat de IRGC în octombrie 2015. 'Chiar dacă construiesc un zid în jurul Iranului, programul nostru de rachete nu se va opri', a declarat generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, din cadrul IRGC, citat de agenţia de ştiri Tasnim. 'Ei încearcă să ne sperie oficialii cu sancţiuni şi invazie. Această teamă este cea mai mare ameninţare a noastră', a mai spus el.

Oficiali americani afirmă că testele cu rachete ale Iranului încalcă rezoluţia 2231 a Consiliului de Securitate al ONU, care cere Teheranului să se abţină de la 'orice activitate' legată de rachete balistice capabile să transporte arme nucleare, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.