Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iran - Doi europeni au fost arestați pentru tentativă de destabilizare

huffingtonpost.co.za
catuse

Ministerul informaţiilor de la Teheran a anunţat miercuri arestarea a doi europeni, a căror cetăţenie nu a fost precizată, sub acuzaţia că ar fi ajuns în Iran pentru a "destabiliza ţara", informează AFP, potrivit Agerpres.

"Doi europeni, intraţi în ţară cu scopul de a declanşa haos şi de a destabiliza societatea, au fost identificaţi şi arestaţi", arată un comunicat oficial al ministerului, care nu menţionează data şi locul arestărilor.

Cei doi sunt acuzaţi că ar fi agenţi de informaţii experimentaţi, cetăţeni ai unui stat european. Ei sunt suspectaţi că au încercat să contacteze sindicate iraniene, în special cel al cadrelor didactice, care cer de câteva luni accelerarea reformelor, inclusiv majorarea salariilor, şi eliberarea colegilor arestaţi cu ocazia unor demersuri anterioare.

Responsabilul sindical cu educaţia, Rasoul Bodaghi, a fost condamnat în aprilie la cinci ani de închisoare pentru participarea la manifestaţii ale personalului din învăţământ, afirmă o organizaţie de apărare a drepturilor omului.

Iranul, afectat din 2018 de sancţiuni economice din partea SUA, înregistrează o inflaţie de peste 40%, care afectează grav angajaţii angajaţii din sectorul public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.