Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheranul explică incursiunea trupelor paramilitare Hamas în Israel: 'Măsurile Palestinei sunt defensive, le susținem cu fermitate'

cloudfront.net
Republica Islamica Iran

Reprezentanța Iranului la ONU a declarat că Teheranul nu a fost implicat în atacul Hamas asupra Israelului, una din cele mai sângeroase confruntări din zonă și care s-a soldat până acum cu 700 de israelieni morți și alți câțiva zeci răpiți, conform Reuters.

„Măsurile ferme luate de Palestina sunt o apărare perfect legitimă împotriva a șapte decenii de ocupație opresivă și a crimelor odioase comise de regimul sionist ilegitim. Susținem cu fermitate Palestina, dar nu participăm la măsurile de răzbunare palestiniene, deoarece acestea sunt luate numai de Palestina însăși”, a transmis Iranul.

Misiunea Teheranului a ONU a adăugat că „succesul” operațiunii militare a Hamas s-a explicat prin faptul că a surprins Iranului și a dus la „cel mai mare eșec” al serviciilor de securitate israeliene.

„Ei încearcă să-și justifice eșecul și să-l lege de agențiile de informații ale Iranului și de planificarea operațională a acestuia. Le este foarte greu (Israelului) să se împace cu faptul că comunitatea internațională de informații le spune că au fost învinși de grupările palestiniene”.

Ca răspuns la atacurile Hamas, Israel a efectuat lovituri aeriene în Fâșia Gaza, unde peste 400 de israelieni au murit.

Contraofensiva israeliană este în toi

content-image

Bulversat de cel mai sângeros atac de pe teritoriul său de la crearea sa, Israelul a declarat oficial război Hamas duminică, după ofensiva fără precedent lansată cu o zi în urmă de mişcarea islamistă palestiniană din Gaza, confruntările făcând peste o mie de morţi în total.

Încercând să recâştige controlul după acest atac de amploare - pe uscat, prin aer şi pe mare - în plin Shabbat, sărbătoarea evreiască săptămânală, forţele israeliene au continuat să vâneze duminică membrii Hamas din sudul Israelului şi au continuat loviturile aeriene împotriva ţintelor din Gaza, unde au fost distruse mai multe clădiri.

Mai mulţi membri ai Consiliului de Securitate al ONU, fără a întruni, însă, unanimitatea, au condamnat duminică ofensiva surpriză a mişcării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului în timpul unei întâlniri de urgenţă cu uşile închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.