Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranienii își aleg astăzi președintele. Cine sunt candidații

iran project
Iran/alegeri

Iranienii au început să voteze vineri la alegerile prezidenţiale, având de optat între preşedintele aflat la final de mandat, moderatul Hassan Rohani, şi clericul conservator Ebrahim Raissi, informează AFP, conform agerpres.ro

Birourile de vot s-au deschis la 03:30 GMT. Pentru acest scrutin, la care sunt chemaţi să participe 56,4 milioane de alegători, alegerea între cei doi candidaţi se face de fapt între continuarea deschiderii spre lume dorită de Rohani şi accentul pe naţionalism, susţinut de Raissi.

Grindeanu vede năluci acolo unde sunt monștri vii


Unul dintre primii care au votat a fost ghidul suprem Ali Khamenei, care şi-a invitat compatrioţii să voteze "masiv, cât mai devreme posibil". 

"Când desfăşori o acţiune pozitivă, trebuie să o faci cât mai devreme posibil", a spus el unui jurnalist înainte de a vota la domiciliul său din Teheran. "Destinul ţării este în mâinile iranienilor, care îl aleg pe şeful executivului", a adăugat el. 

Alţi doi candidaţi fără şanse la victorie -un reformator şi un conservator - şi-au menţinut candidatura, primul invitând oficial la vot în favoarea lui Rohani, susţinut de reformatori şi de moderaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.