Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a anunţat lotul de 25 de jucători cu care va aborda Cupa Mondială 2022

airlinestravel.ro
Cupa Mondială de fotbal world cup

Selecţionerul Iranului, portughezul Carlos Queiroz, a comunicat componenţa lotului de 25 de jucători pe care se va baza la Cupa Mondială de fotbal din Qatar (20 noiembrie - 18 decembrie).

Pe lista dată publicităţii duminică figurează şi Sardar Azmoun, atacantul echipei germane Bayer Leverkusen, care a suferit o ruptură musculară la gamba dreaptă în timpul încălzirii dinaintea meciului cu FC Porto, pe 4 octombrie, iar de atunci nu a mai evoluat în nicio partidă, în timp ce clubul său a anunţat că se aşteaptă la o perioadă de indisponibilitate cuprinsă între şase şi opt săptămâni, potrivit Agerpres.

Din lotul iranian lipseşte însă mijlocaşul Omid Ebrahimi (35 ani), jucătorul lui Al Wakrah, care a suferit o accidentare în zona inghinală la amicalul cu Nicaragua, disputat joi. Ebrahimi a avut evoluţii apreciabile sub comanda lui Queiroz în 2018, dar a avut doar patru apariţii pentru naţionala iraniană începând din noiembrie 2019.

Vedeta naţionalei Iranului este Mehdi Taremi, atacantul lui FC Porto, care a marcat 13 goluri în 19 meciuri disputate pentru echipa lusitană de la debutul acestui sezon. Rămâne de văzut dacă Taremi va conduce singur ofensiva iraniană în Qatar sau în tandem cu Azmoun, dacă jucătorul lui Leverkusen se va reface la timp pentru meciul de debut cu Anglia, programat pe 21 noiembrie.

Iranul va juca cu Tunisia, la Doha, în ultimul meci de pregătire înaintea Cupei Mondiale 2022, unde va evolua într-o grupă cu Anglia, Ţara Galilor şi SUA.

Lotul Iranului pentru CM 2022:

Portari: Alireza Beiranvand (Persepolis), Amir Abedzadeh (Ponferradina), Seyed Hossein Hosseini (Esteghlal), Payam Niazmand (Sepahan);

Fundaşi: Ehsan Hajsafi (AEK Atena), Morteza Pouraliganji (Persepolis), Ramin Rezaeian (Sepahan), Milad Mohammadi (AEK Atena), Hossein Kanaanizadegan (Al Ahli/Qatar), Shojae Khalilzadeh (Al Ahli/Qatar), Sadegh Moharrami (Dinamo Zagreb), Rouzbeh Cheshmi (Esteghlal), Majid Hosseini (Kayserispor), Abolfazl Jalali (Esteghlal);

Mijlocaşi: Ahmad Noorollahi (Shabab Al Ahli/EAU), Saman Ghoddos (Brentford), Vahid Amiri (Persepolis), Saeid Ezatolahi (Vejle), Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord), Mehdi Torabi (Persepolis), Ali Gholizadeh (Charleroi), Ali Karimi (Kayserispor);

Atacanţi: Karim Ansarifard (Omonia Nicosia), Sardar Azmoun (Bayer Leverkusen), Mehdi Taremi (FC Porto).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.