Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a atacat Israelul... dar nu cum se așteptau toți. Navă cargo cu mărfuri pentru Israel a fost capturată în Strâmtoarea Ormuz (video)

France 24
Ormuz stramtoare Iran

Gărzile Revoluționare ale Iranului au capturat sâmbătă o navă de marfă cu legături cu Israelul în Strâmtoarea Ormuz, a anunțat IRNA, la câteva zile după ce Teheranul a avertizat că ar putea închide zona traficului maritim.

UPDATE - Regimul iranian comite acte de piraterie, a spus ministrul israelian de externe

Agenția de știri de stat iraniană IRNA a relatat că un elicopter al Gărzilor Revoluționare a abordat și a dus în apele iraniene nava MSC Aries, sub pavilion portughez. Agențiile de securitate maritimă anunțaseră anterior că o navă a fost abordată și confiscată de "autoritățile regionale" în Strâmtoarea Ormuz, între Emiratele Arabe Unite și Iran, relatează Reuters.

Iranul a amenințat că va riposta la presupusele atacuri aeriene israeliene asupra consulatului său din capitala siriană Damasc, la 1 aprilie, care au ucis șapte ofițeri ai Gardienilor Revoluției, inclusiv doi comandanți de rang înalt.

Autorităţile iraniene au anunţat că au confiscat o navă având legătură cu Israelul în Strâmtoarea Hormuz şi că aceasta este transferată în apele teritoriale iraniene. MSC Aries traversa Strâmtoarea Hormuz, dintre Emiratele Arabe Unite şi Iran.

La primele ore ale dimineţii de astăzi a fost abordată şi confiscată. Compania care manageriază nava, MSC, a anunţat că la bordul acesteia se află 25 de membri ai echipajului.

Nava este deţinută de Zodiac Maritime, companie internaţională de transport maritim deţinută de un israelian.

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul, dar a avertizat Teheranul să nu procedeze astfel.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că "Iranul va suporta consecințele dacă va alege să escaladeze și mai mult această situație", ca răspuns la rapoartele privind capturarea navei MSC Aries.

Marți, șeful naval al Gărzilor Revoluționare, Alireza Tangsiri, a declarat că ar putea închide Strâmtoarea Ormuz dacă se consideră necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.