Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a cerut ajutor armat din partea Rusiei: Prima operațiune comună în Siria

www.reddit.com
siria razboi

Aviaţia rusă a intervenit recent la Alep la cererea Teheranului, în sprijinul operaţiunilor terestre pregătite de militarii iranieni care consiliază guvernul sirian, a declarat marţi, la televiziunea de stat, amiralul iranian Ali Shamkhani, însărcinat cu coordonarea acţiunilor între Iran, Rusia şi Siria, transmite AFP.

'Iranul (...) a atras puternica Rusie de partea sa' pentru a face faţă insurgenţilor în Siria, a indicat amiralul Shamkhani, care deţine şi funcţia de secretar al Consiliului suprem de securitate naţională.

Citește și: Două femei s-au certat timp de 8 ore și au murit de epuizare / FOTO

La 16 august, Rusia a utilizat pentru prima oară o bază aeriană de pe teritoriul Iranului, şi anume cea de la Hamadan, pentru a lovi ţinte din Siria.

Luni, Iranul a anunţat încetarea 'pentru moment' a acestor raiduri, amiralul Shamkhani precizând că avioanele ruse 'au părăsit Iranul joia trecută'.

Citește și: STUDIU Donald Trump si Hillary Clinton au profil de… psihopat

Ministrul apărării iranian, Hossein Dehghan, criticase duminică Rusia pentru dezvăluirile privind utilizarea unei baze iraniene pentru lovituri aeriene în Siria.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Bahram Ghasemi, a ţinut însă să sublinieze a doua zi că nu există un diferend între cele două ţări. Raidurile au făcut parte dintr-o 'misiune precisă şi autorizată care este încheiată acum', a declarat Bahram Ghasemi, explicând că ruşii 'au întreprins aceste raiduri şi au plecat'.

Citește și: Lângă Palatul Parlamentului se montează un tobogan acvatic lung de 330 de metri

Teheranul şi Moscova au lăsat totuşi deschisă posibilitatea unor eventuale misiuni similare ruse de pe teritoriul iranian.

'Coaliţia între Iran, Siria şi Rusia există' în continuare, pentru a lupta împotriva grupărilor rebele şi jihadiste în Siria, a dat asigurări Ali Shamkhani.

Citește și: NATO a preluat comanda Scutului american antiracheta din Romania

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.