Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a confiscat 7.000 de calculatoare care minau Bitcoin, pentru a reduce consumul de energie electrică

Agerpres - Reuters
iran drapel steag

Iranul a instituit un moratoriu de patru luni asupra fermelor de criptomonede începând cu luna mai. Un raport recent al firmei de date blockchain Elliptic a sugerat că înainte de interdicție, 4,5% din totalul mineritului Bitcoin a avut loc în Iran.

Poliția iraniană a confiscat 7.000 de calculatoare pentru extragerea criptomonedelor dintr-o fabrică abandonată din Teheran, potrivit unui raport al agenției de știri IRNA controlată de stat, notează decrypto.co

Iranul a interzis extragerea Bitcoin și alte criptomonede la sfârșitul lunii mai , invocând îngrijorări cu privire la costul enorm al energiei din industrie. Majoritatea blockchain-urilor populare adaugă date noi registrelor lor prin intermediul unui mecanism de consens pentru dovada muncii - un proces care elimină necesitatea unui mediator central (cum ar fi un singur administrator sau o bancă), dar pune o presiune semnificativă asupra computerelor din rețeaua.

Conform estimărilor Centrului pentru Finanțe Alternative al Universității Cambridge, rețeaua de calcul din spatele blockchain-ului Bitcoin folosește mai multă energie decât toată Finlanda.

Interdicția va dura patru luni și face parte dintr-un efort mai larg de reducere a energiei electrice și de prevenire a întreruperilor la nivel național.

China a luat, de asemenea, măsuri pentru a reduce prezența industriei miniere criptografice în provincii precum Sichuan, Qinghai și Mongolia Interioară, ca modalitate de reducere a emisiilor de carbon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.