Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a predat Franței cutiile negre ale Boeingului ucrainean doborât în ianuarie

Nature
avion prabusit iran

Biroul francez de Anchete şi Analize pentru Securitatea Aviaţiei Civile (BEA) a anunţat luni că a primit în mod oficial înregistratoarele de zbor ale avionului de tip Boeing aparţinând companiei Ukraine International Airlines (UIA), doborât în ianuarie de apărarea antiareiană iraniană, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Cele două cutii negre - înregistratorul de date şi înregistratorul fonic (FDR şi CVR) - au fost ”predate oficial BEA de către Organizaţia iraniană a Aviaţiei Civile (AAIB)”, a anunţat BEA pe Titter, precizând că activitatea de inspecţie a înregistratorului de voci deja  a început.

Gardienii Revoluţiei au doborât avionul cu o rachetă de tip sol-aer, după ce a aeronava a decolat de pe aeroportul de la Teheran, omorând 176 de oameni.

Autorităţile iraniene au recunoscut o ”eroare dezastruoasă”, comisă într-un moment de tensiuni puternice cu Statele Unite.

Iranul a confirmat luna trecută, după luni de incertitudini cu privire la soarta ”cutiilor negre”, că a solicitat ajutorul BEA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.