Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a pregătit un plan pentru încetarea conflictului din Armenia şi Azerbaidjan, din regiunea separatistă Nagorno-Karabah

Ministerul de Interne din Iran a anunţat, luni după-amiază, că depune eforturi pentru ajungerea la un armistiţiu între Armenia şi Azerbaidjan, în contextul confruntărilor militare din regiunea separatistă Nagorno-Karabah, informează agenţia Associated Press, potrivit MEDIAFAX.

"După consultări cu părţile implicate în dispută, Azerbaidjan şi Armenia, precum şi cu alte state din regiune şi ţări vecine, Iranul a pregătit un plan cu un cadru specific de măsuri şi vom continua eforturile cu acest plan", a declarat Saeed Khatibzadeh, purtătorul de cuvnt al Ministerului de Externe de la Teheran.

Citește și: Prima reacție a lui Silviu Mănăstire, după ce a fost confirmat cu coronavirus: Indiciul pentru forma ușoară de Covid este pierderea mirosului și gustului .

În acelaşi timp, Iranul, care are o frontieră de peste 750 de kilometri cu Azerbaidjanul şi un segment de graniţă mai scurt cu Armenia, a avertizat că nu va tolera atacurile accidentale pe teritoriul său. "Orice agresiune asupra frontierelor Republicii Islamice Iran, chiar şi din greşeală, reprezintă o linie roşie gravă pentru noi şi nu ar trebui depăşită", a atras atenţia oficialul iranian.

Obuze de frontieră utilizate în conflictul din Nagorno-Karabah au căzut accidental în nordul Iranului, rănind un copil şi provocând daune la unele clădiri.

Confruntările militare dintre Armenia şi Azerbaidjan pentru controlul asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah s-au soldat până acum cu cel puţin 242 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.