Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a respins oferta SUA pentru noi negocieri, susţinând că Washingtonul a încălcat termenii vechiului acord nuclear din 2015

sua iran

Iranul a respins oferta SUA pentru noi negocieri, susţinând că Washingtonul a încălcat termenii vechiului acord nuclear din 2015, scrie Reuters, scrie news.ro.

După ce preşedintele american, Donald Trump, a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul din 2015, trimisul special al Statelor Unite în Iran, Brian Hook, a declarat miercuri că Washingtonul doreşte să negocieze un tratat care include programul nuclear al Teheranului şi comportamentul ţării în regiune.

Hook a declarat că noul document nu va fi „un acord personal între două guverne ca cel precedent, dorim un tratat.”

Mohammad Javad Zarif, ministrul de Externe al Iranului, a respins pe Twitter caracterizarea vechiului document ca fiind „un acord personal” şi a afirmat că a fost „un acord internaţional garantat de ONU.”

Citește și: Ministrul grec de Externe a lăudat acordul între Grecia și Macedonia, privind schimbarea numelui fostei republici iugoslave

„SUA şi-au încălcat obligaţiile din acord. Aparent, SUA doar se prefac că doresc pace”, a adăugat el în mesajul de pe Twitter, care conţine şi un videoclip cu un protestatar care s-a urcat pe scenă după discursul lui Hook şi a afirmat că sancţiunile SUA rănesc poporul iranian.

Celelalte cinci puteri care au semnat acordul din 2015 – Franţa, Germania, Marea Britanie, China şi Rusia - au încercat să îl salveze, susţinând că oferă cea mai bună şansă pentru a opri dezvoltarea unei bombe atomice. Teheranul susţine că programul său nuclear este pentru generarea electricităţii şi alte scopuri paşnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.