Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a trimis doua nave de razboi în largul Yemenului

nava-de-razboi-Mistral

Iranul a trimis miercuri doua nave de razboi în Golful Aden, a informat mass-media oficiala, stabilind o prezenta militara în largul coastei Yemenului, unde Arabia Saudita conduce o campanie de atacuri aeriene pentru înlaturarea militiilor houthi, aliate Teheranului, relateaza Reuters.

Distrugatorul Alborz si nava de sprijin Bushehr au plecat din Bandar Abbas într-o misiune de protejare a navelor iraniene de atacuri ale piratilor, a declarat amiralul Habibollah Sayyari, citat de Press TV.

Arabia Saudita a impus împreuna cu mai multi aliati arabi o blocada aeriana si navala în Yemen ca parte a unei campanii de doua saptamâni de înlaturare a militiilor houthi, care au cucerit o mare parte din teritoriul tarii si l-au obligat pe presedintele Abd-Rabbu Mansour Hadi sa fuga la Riad.

Iranul a condamnat campania si a facut apel la dialog. Arabia Saudita acuza Iranul ca ofera sprijin militar militiilor houthi, acuzatie respinsa de republica islamica.

Navele iraniene vor patrula în Golful Aden, la sud de Yemen, si în Marea Rosie, a spus Sayyari. Zona este una dintre cele importante rute maritime din lume si o poarta între Europa si Orientul Mijlociu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.