Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul acuză Israelul de încercarea de a sabota industria rachetelor sale - Tensiuni crescute în regiune

rachetele Vega

Iranul a afirmat joi că a dejucat un proiect 'foarte complex' iniţiat de Mossad, serviciul de informaţii externe al Israelului, de 'sabotare' a industriei sale de rachete balistice, informează AFP şi Reuters.

Serviciul de informaţii al Ministerului Apărării iranian a identificat 'o reţea foarte profesionistă', beneficiind de 'infiltraţi' în Iran, care 'planifica să introducă piese defecte în procesul de producţie de rachete', a transmis agenţia IRNA, citând un responsabil din minister, conform agerpres.

Grupul a încercat 'să plaseze un circuit nedetectabil pe anumite piese ale conectorului rachetei pentru a provoca explozia acestuia la un anumit moment', a precizat ministrul adjunct al apărării, Mehdi Farahi.

Potrivit acestuia, scopul urmărit era de a 'da o lovitură' ambiţiosului program de rachete pe care Iranul îl dezvoltă de mulţi ani şi care este denunţat frecvent de Israel şi SUA.

'În pofida acestui proiect foarte complex' condus de 'Mossad', tentativa de sabotaj 'a fost supravegheată de la început şi a fost neutralizată total, cu arestarea unor membri ai reţelei', a adăugat Farahi, fără a preciza numărul sau naţionalitatea celor arestaţi.

Teheranul anunţă în mod regulat dejucarea unor tentative de atentate şi sabotaje iniţiate de Israel, care nu comentează niciodată aceste anunţuri.

În februarie, Iranul a acuzat Israelul că este responsabil de un atac cu drone împotriva unei instalaţii militare de la Ispahan, în centrul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.