Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul amenințat cu noi sancțiuni după ce Teheranul a anunțat extinderea programului atomic

iran sua

Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, a avertizat duminică Iranul cu introducerea de noi sancțiuni după ce un oficial iranian a anunțat că Teheranul va depăși limitele stabilite de Acordul atomic privind concentrația uraniului îmbogățit, informează agenția Tass preluat de mediafax.

"Cea mai recentă extindere a programului nuclear al Iranului va conduce la o și mai mare izolare și sancțiuni. Naţiunile ar trebui să revină la vechiul standard care interzicea îmbogăţirea (uraniului, n.red.) pentru programul nuclear iranian. Regimul din Iran, înarmat cu arme nucleare, ar reprezenta un pericol şi mai mare pentru lume", a afirmat Pompeo într-un mesaj postat pe Twitter.

Abbas Araghchi, ministrul adjunct de Externe de la Teheran, a transmis că Administrația de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului Nuclear la fiecare 60 de zile, dacă țările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancțiunile impuse de Statele Unite.

Oficialul a precizat Iranul va începe să îmbogățească uraniul la o concentrație mai mare de 3,67% pentru a produce combustibil pentru centrala nucleară Bushehr.

În conformitate cu termeni Acordului atomic cu marile puteri, Iranul are voie să îmbogăţească uraniu până la un nivel de puritate de 3,67%.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia doresc să menţină Acordul nuclear cu Teheranul. În urma reintroducerii sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la aplicarea unor angajamente asumate prin Acordului nuclear în cazul în care marile puteri semnatare nu îşi respectă promisiunile făcute în acord, în mod particular privind eliminarea sancţiunilor economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.