Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul anunță că va lua în considerare o întâlnire cu Trump dacă îi vor fi ridicate sancţiunile

Hassan Rouhani

Președintele Iranului Hassan Rouhani a declarat marți că va lua în considerare o întâlnire „la orice nivel” pentru a afla ce doreşte administrația Trump printr-un acord nuclear - dar nu înainte de ridicarea sancțiunilor împotriva țării sale, potrivit Associated Press.

Prezent la Adunarea Generală ONU, Hassan Rouhani a reiterat că nici măcar nu va lua în considerare o întâlnire cu președintele Donald Trump, atâta timp cât sancțiunile extrem de dure impuse începând din 2018 ca urmare a eretragerii lui Trump din Acordul nuclear din 2015, vor fi în vigoare.

Rouhani a vorbit cu un grup mic de repurteri americani, cu puțin timp înainte ca Trump să ia cuvântul în Adunarea Generală a ONU, unde președintele american a explodat acuzând Iranul că este „însetat de sânge” și cu o agresivitate în creștere.

Rouhani a declarat că a discutat cu președintele francez, Emmanuel Macron, telefonic - și în persoană, luni, la New York, la marginea reuniunii ONU. Macron încearcă să intermedieze o întâlnire Trump-Rouhani.

Rouhani a respins orice progres diplomatic cu comentariile sale conform cărora Iranul nu va negocia atâta timp cât sancțiunile vor fi în vigoare.

Dar, el a adăugat: „Nimeni nu știe ce va face America mâine”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.