Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul critică Polonia pentru decizia de a găzdui un summit organizat de Statele Unite

AP
Polonia

Ministerul iranian de Externe a convocat duminică un diplomat polonez de rang înalt pentru a critica decizia Poloniei de a găzdui un summit organizat de SUA cu scopul promovării stabilităţii în Orientul Mijlociu, cu accent pe contracararea influenţei Iranului, relatează site-ul agenției Reuters, scrie Mediafax.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a anunțat vineri că Statele Unite vor organiza un summit, care va avea loc la Varșovia în perioada 13-14 februarie, care are obiectivul promovării stabilităţii în Orientul Mijlociu, inclusiv " elementul important de a ne asigura că Iranul nu are influenţă destabilizatoare".

Un oficial din cadrul Ministerului iranian de Externe i-a transmis reprezentantului Poloniei la Teheran că Iranul percepe decizia de a găzdui summitul un ca fiind "un act ostil împotriva Iranului" .

"Reprezentantul Poloniei a oferit explicații privind conferința și a susținut că aceasta nu este anti-Iran", a informat agenția IRNA.

Vineri, ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a criticat Polonia pentru găzduirea summitului.

"Guvernul polonez nu poate spăla rușinea: în timp ce Iranul a salvat polonezi în cel de al Doilea Război Mondial, acum aceasta găzduiește un circ anti-Iran", a declarat Zarif.

Zarif se referea la găzduirea a cel puțin 100.000 de refugiați polonezi în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Relațiile între Washington și Teheran au devenit și mai tensionate după ce președintele american Donald Trump a decis în luna mai să retragă Statele Unite dintr-un acord nuclear semnat în 2015 și să reimpună sancțiunile împotriva Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.