Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul e în pragul unei REVOLUȚII: Protestatarii se adună și scandează împotriva autorităților

aawsat.com
protest iran teheran

Zeci de protestatari s-au strâns duminică în Iran pentru a doua zi consecutiv, scandând lozinci împotriva autorităților după ce armata iraniană a recunoscut că au doborât un avion de pasageri din greșeală, după ce iniţial au negat că ar fi de vină, potrivit Reuters.

Mijloacele mass-media afiliate statului iranian au informat despre proteste sâmbătă seara, la scurt timp după ce armata iraniană a transmis că a doborât avionul ucrainean care s-a prăbuşit miercuri cu 176 de pasageri la bord și și-a cerut scuze, informează mediafax.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu profețește dezastrul pentru români: Nu doar că nu mai vor să facă majorările de pensii și salarii, dar vor sa taie

„Ei mint că dușmanul nostru este America, inamicul nostru este chiar aici”, au scandat protestatarii care se adunaseră pe o stradă în faţa unei universități din Teheran.

Demonstraţii anti-regim s-au adunat, de asemenea, în alte orașe din Iran.

Citește și: Traian Băsescu dă semnalul serii: Atrag atenția

Protestatarii s-au adunat în mai multe zone din Teheran, scandând "Moarte mincinoşilor" şi cerând demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

Regimul de la Teheran a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Citește și: Ludovic Orban a reacționat în forță, după ce s-a spus că președintele Klaus Iohannis i-ar fi dat ordin .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.