Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul și regimul de la Damasc pregătesc formarea comitetului constituţional sirian

www.aljazeera.com
bashar al assad

Preşedintele sirian Bashar al-Assad l-a primit duminică pe un oficial iranian pentru discuţii referitoare la formarea comitetului constituţional sirian, a comunicat serviciul de presă al preşedinţiei, potrivit Xinhua preluată de Agerpres.

În cursul întrevederii, Hossein Jaberi Ansari, asistent special pentru afaceri politice în Ministerul de Externe de la Teheran, l-a informat pe preşedintele Assad cu privire la pregătirile în vederea unei reuniuni între Rusia, Iran şi Turcia, ce va avea loc la Geneva în zilele viitoare, în urma acordului referitor la structura finală a comitetului constituţional.

Ansari a subliniat disponibilitatea Iranului de a se coordona cu guvernul sirian, care 'a arătat o mare flexibilitate' în ce priveşte ajungerea la un acord de formare a comitetului constituţional.

La rândul său, preşedintele Assad a salutat eforturile depuse de Iran pentru crearea comitetului, în pofida 'marilor obstacole puse în cale de ţările care îi sprijină pe terorişti'.

Assad a subliniat, de asemenea, eforturile Rusiei şi ale Iranului de a stopa ingerinţa statelor occidentale în politica siriană, Moscova şi Teheranul sprijinind un proces politic condus de sirieni fără nicio formă de intervenţie străină.

Formarea comitetului constituţional a fost convenită la negocierile inter-siriene desfăşurate la Soci, în ianuarie, şi mediate de Rusia, Iran şi Turcia.

Comitetul va avea 150 de membri, din partea guvernului şi a opoziţiei.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a declarat recent speranţa că acest comitet constituţional va începe să funcţioneze până la sfârşitul lui 2018.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat vineri că lista membrilor comitetului constituţional sirian este pregătită şi va fi înmânată emisarului special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, la începutul acestei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.