Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul îl face, din nou, mincinos pe Trump, care a declarat că a anunţat atacul aerian: 'America nu a trimis vreun mesaj prin intermediul Omanului Iranului'

racheta iran

Iranul a dezminţit vineri informaţii potrivit cărora preşedintele american Donald Trump ar fi transmis, în noaptea de joi spre vineri - prin internediul Omanului - , un mesaj prin care avertiza Teheranul cu privire la un atac american iminent, relatează AFP, potrivit news.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit din cauza pensiilor speciale: ‘Nenorocitiiii’

”America nu a trimis vreun mesaj prin intermediul Omanului Iranului”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Suprem al Securităţii Naţionale iraniene, Keyvan Khosravi, citat de telviziunea de stat iraniană.

”Nu e nimic adevărat în toată povestea asta”, a spus el.

Potrivit televiziunii de stat, Keyvan Khosravi reacţiona astfel în urma unor informaţii difuzate de presa străină, porivit cărora preşedintele american Donald Trump ar fi dat un ultimatum - prin intermediul emisarului sultanatului Omar - că se pregătea să lanseze un atac împotriva Iranului, dacă Republica islamică nu acceptă să negocieze.

Tensiunea a crescut cu un nivel între Teheran şi Washington, după ce Iranul a doborât joi un avion fără pilot (dronă) de tip QR-4 Global Hawk aparţinând Marinei americane (US Navy).

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

Republica islamică acuză că avionul a survolat spaţiul aerian iranian, ceea ce armata americană dezminte.

Ziarul The New York Times (NYT) a dezvăluit că Trump a aprobat mai întâi atacuri - ca represalii - vizând ţinte iraniene, iar apoi s-a răzgândit.

Trump a anunţat vineri că a ”deprogramat” atacuri militare contra Iranului pentru că ele nu ar fi reprezentat represalii ”proporţionale” faţă de distrugerea dronei.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

Locatarul Casei Albe a precizat că i s-a spus că atacurile americane - care ar fi vizat trei instalaţii iraniene - ar fi putut să se soldeze cu 150 de morţi.

Omanul, care întreţine bune relaţii atât cu Iranul, cât şi cu Statele Unite, a mai asigurat, în trecut, misiuni de bune oficii între cei doi inamici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.