Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul nu cedează când e vorba despre arme nucleare: Decizia luată de Teheran

bomba atomica

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat că acordul nuclear iranian, cunoscut sub numele de JCPOA, este un acord internaţional şi renegocierea sa nu este acceptabilă, a relatat marţi Tehran Times, citat de agenţia Xinhua.

"Eu cred că preşedintele SUA, Donald Trump, ar putea încerca să renegocieze acordul nuclear", a declarat Zarif, adăugând că "este clar că nici Iranul şi nici Europa nu vor accepta o reexaminare a acordului. Deci, avem zile grele înainte", scrie agerpres.ro.

Citește și: Alexandra Dragnea a pozat goală / FOTO 18+

În iulie 2015, Iranul şi şase puteri mondiale au ajuns la un acord cu privire la fostul program nuclear contestat, pus în aplicare în ianuarie anul trecut. În baza acordului, Iranul a fost de acord să-şi restructureze activităţile nucleare într-o măsură considerabilă în schimbul ridicării sancţiunilor occidentale şi internaţionale.

Trump a criticat acordul drept un "dezastru" sau "cea mai rea afacere negociată vreodată" şi a promis să îl renegocieze.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

A merge înapoi în acest acord este imposibil şi nu este un acord bilateral între Iran şi Statele Unite, a mai spus Zarif, citat de ziarul din capitala iraniană.

Orice revizuire a acordului, aprobat de Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, se va confrunta cu rezistenţa comunităţii internaţionale, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.