Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul nu este pregătit să recunoască autorităţile talibane din Afganistan: Astăzi, nu suntem deloc în punctul de a recunoaşte

TOLO.news
talibani

Iranul nu este pregătit să recunoască autorităţile talibane din Afganistan, a anunţat luni diplomaţia de la Teheran, care i-a cerut noului regim din ţara vecină să facă eforturi pentru a obţine încrederea comunităţii internaţionale, informează AFP, citat de agerpres.

''Astăzi, nu suntem deloc în punctul de a recunoaşte (talibanii). Sperăm că organismul de conducere din Afganistan se va orienta, cu acţiunile sale, către o direcţie care va putea permite o recunoaştere internaţională'', a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Said Khatibzadeh, într-o conferinţă de presă.

''Iranul şi celelalte ţări vecine Afganistanului insistă în special pe formarea unui guvern inclusiv, care să reflecte diversitatea etnică şi demografică a acestei ţări'', a adăugat el.

Iranul şiit, ce are o frontieră terestră de 900 kilometri cu Afganistanul, a părut să schiţeze în ultimele luni o apropiere de talibani, grupare islamistă sunită.

După venirea lor la putere la jumătatea lunii august 2021, talibanii au stabilit un guvern exclusiv masculin, format doar din membri ai mişcării talibane aparţinând aproape toţi etniei paştune.

Printre altele, talibanii au restrâns dreptul femeilor de a munci şi de a studia, ceea ce le-a atras critici dure din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.