Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul nu-i uită pe oamenii lui Donald Trump: sancțiuni economice impuse de Teheran, inclusiv lui Rudy Giuliani

The Atlantic
Iran SUA

Iranul a anunțat sâmbătă că a impus sancțiuni pentru încă 15 oficiali americani, inclusiv fostul șef al Statului Major al armatei George Casey și fostul avocat al președintelui Donald Trump, Rudy Giuliani, în condițiile în care lunile de discuții pentru relansarea acordului nuclear din 2015 au intrat în impas, informează Reuters.

Aproape toți oficialii menționați au servit în timpul administrației Trump, care a impus sancțiuni împotriva oficialilor, politicienilor și companiilor iraniene și a retras Statele Unite din acordul nuclear încheiat de Teheran cu puterile mondiale.

Într-o declarație preluată de presa locală, ministerul iranian de externe i-a acuzat pe oficialii americani că susțin "grupurile teroriste și actele teroriste" împotriva Iranului, precum și "actele represive" ale Israelului în regiune și împotriva poporului palestinian.

Unsprezece luni de discuții indirecte între Iran și Statele Unite, desfășurate la Viena, privind salvarea acordului au intrat în impas, deoarece ambele părți spun că este nevoie de decizii politice din partea Teheranului și a Washingtonului pentru a rezolva problemele rămase.

Generalul Austin Scott Miller, fostul comandant al forțelor americane din Afganistan, fostul secretar american al comerțului Wilbur Ross și mai mulți foști ambasadori se numără printre oficialii vizați de noile sancțiuni iraniene.

Într-o măsură similară anunțată în ianuarie, Iranul a impus sancțiuni împotriva a 51 de americani, mulți dintre ei din armata americană, din cauza uciderii în 2020 a generalului Qassem Soleimani într-un atac cu dronă în Irak.

Anul trecut, a impus sancțiuni împotriva lui Trump și a mai multor înalți oficiali americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.