Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul, pregătit să revină în Acordul nuclear de la Viena - Care sunt condițiile Teheranului

Financial Times
Mohammad Javad Zarif

Iranul îşi va respecta din nou obligaţiile în cadrul Acordului de Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, dacă Statele Unite reintră în acord, a anunţat joi ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif, relatează Reuters.

Preşedintele ales american Joe Biden a anunţat că doreşte să revină asupra politicii ”presiunii maxime” asupra Iranului a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump şi să relanseze o abordare diplomatică.

Trump a retras în mai 2018 Statele Unite din acord, negociat de administraţia lui Barack Obama şi alte cinci mari puteri - Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania.

Prin măsuri de retorsiune, Iranul s-a dezangajat treptat din acord.

Zarif, care s-a exprimat într-o conferinţă diplomatică video organizată în Italia, a denunţat sancţiunile americane impuse Republicii islamice drept o ”crimă împotriva umanităţii”.

Iranul doreşte o ”politică de angajare” cu toţi vecinii săi de la Golful Persic în vederea ajungerii la pace în regiume şi a anunţat că Teheranul este dispus să procedeze la noi  schimburi de deţinuţi.

O universitară cu dublă cetăţenie australiană şi britanică a fost eliberată săptămâna trecută de către Iran în schimbul eliberării a trei iranieni deţinuţi în Thailanda.

O specialistă în Orientul Mijlociu la Universitatea din Melbourne, Kylie Moore-Gilbert a fost arestată în septembrie 2018 şi a fost condamnată ulterior la zece ani de spionaj în favoarea Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.