Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul recunoaște CONFLICTUL cu SUA și se laudă că i-a BLOCAT pe amerticani, în regiune: 'Am mers acolo la solicitarea guvernelor'

iran sua

Teheranul a reuşit "să neutralizeze planurile Statelor Unite" în Orientul Mijlociu, a afirmat miercuri liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, în discursul său cu ocazia Noului An iranian, potrivit AFP.

"Cei care se amestecă în toate afacerile din lume protestează şi întreabă 'de ce intervine Iranul în afacerile din Irak şi Siria?' De ce vă interesează? Republica Islamică Iran a reuşit să neutralizeze planurile Statelor Unite în regiune", a spus Khamenei în acest discurs susţinut în oraşul sfânt Mashhad (nord-est) şi transmis la televiziunea de stat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Se anunță creșteri salariale de 20%: Ce angajați de la stat sunt vizați

El a afirmat apoi că acest "plan" al SUA ar consta în "crearea de grupuri opresoare şi rebele precum DAECH (acronim al grupării Statului Islamic - n.r.) pentru a îndepărta minţile popoarelor din regiune de la regimul uzurpator sionist (Israel - n.r.) şi de a le ocupa cu conflicte interne".

Iranul susţine guvernele sirian şi irakian trimiţând de mai mulţi ani "consilieri militari" şi "voluntari" iranieni, dar şi afgani şi pakistanezi în acest ţări pentru a combate grupările jihadiste şi rebele.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Ce l-a răpus pe Andrei Gheorghe – trebuia să se opereze

Prezenţa Iranului în ţările din regiune este ferm denunţată de SUA, de ţări europene precum Franţa şi Marea Britanie, dar şi de Arabia Saudită şi Israel.

"Am mers acolo la solicitarea guvernelor şi cetăţenilor" din aceste ţări, a afirmat Khamenei, susţinând că "toate ajutoarele oferite" au fost decise "după calcule şi reflecţii".

Citește și: Simona Halep renunță la una dintre afaceri: Ce vrea să ridice în locul imobilului

"Nu e niciun dubiu că SUA nu îşi vor realiza obiectivele în regiune şi, cu ajutorul Domnului, noi le vom atinge pe ale noastre", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.