Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul se umflă în pene, după ce a dejucat un atac cibernetic 'cu adevărat masiv': 'A fost respins cu succes de scutul naţional pentru securitate cibernetică'

securitate cibernetica

Iranul a dejucat "recent" un "atac cibernetic foarte organizat" care a vizat "infrastructurile sale de servicii publice online", a declarat miercuri ministrul telecomunicaţiilor iranian, Mohammad Javad Azari Jahromi, citat de agenţiile locale, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Ameninţarea "a fost identificată şi respinsă cu succes de scutul naţional pentru securitate cibernetică", potrivit afirmaţiilor relatate de agenţia semi-oficială Isna şi de agenţia Mehr, apropiată de ultraconservatori.

Citește și: Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare

Potrivit Mehr, Mohammad Javad Azari Jahromi a vorbit despre un "atac cu adevărat masiv" şi "susţinut de către un stat".

"Nu pot să divulg niciun detaliu la ora actuală" şi în special "ce ţară a comis atacul", dar "va exista cu siguranţă un raport despre asta mai târziu", ar fi adăugat el, potrivit aceleiaşi surse.

Conform Isna, ministrul a declarat, fără a furniza mai multe informaţii, că autorităţile "sunt în curs de a evalua amploarea acestui atac cibernetic".

La sfârşitul lui septembrie, sectorul petrolier iranian a fost plasat "în stare de alertă maximală" din cauza unor ameninţări de atacuri "materiale sau cibernetice", la câteva zile după ce Teheranul a negat informaţiile din presă potrivit cărora unele dintre instalaţiile sale petroliere ar fi fost perturbate în urma unui atac cibernetic.

Aceste informaţii au fost făcute publice după ce Iranul a fost acuzat de Riad, Washington, Berlin, Londra şi Paris că este responsabil pentru atacurile aeriene care au avariat, pe 14 septembrie, infrastructuri petroliere ale Arabiei Saudite şi au forţat regatul, primul exportator mondial de ţiţei, să-şi reducă puternic producţia. Teheranul a negat orice implicare în aceste atacuri.

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

Într-un raport înaintat în această săptămână Consiliului de securitate al ONU, secretarul general al organizaţiei, Antonio Guterres, menţionează că serviciile sale nu sunt în măsură, în acest stadiu, să confirme o eventuală implicare a Iranului în aceste atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.