Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul și Rusia își intensifică colaborarea prin intermediul dronelor kamikaze

Isobel Koshiw/The Guardian
drona iran

Casa Albă a confirmat că Rusia continuă să primească drone din Iran pentru a le folosi în războiul purtat de Kremlin împotriva Ucrainei, dar nu a comentat încă intenţiile Teheranului de a construi o fabrică pentru producţia de drone kamikaze pe teritoriul rusesc. Declaraţia a fost făcută de John Kirby, coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, care a vorbit luni în cadrul unui briefing de presă, relatează Ukrinform, citat de news.ro.

”Nu există nicio îndoială în mintea noastră că Rusia continuă să primească drone din Iran, că folosesc aceste drone pentru a ucide ucraineni nevinovaţi.", a spus oficialul Casei Albe.

În acelaşi timp, el nu a confirmat informaţiile din presă privind intenţiile Moscovei şi Teheranului de a construi o fabrică pentru producţia de drone în Rusia. cu toate acestea, a menţionat el, relaţiile în domeniul militar dintre Federaţia Rusă şi Iran nu fac decât să se adâncească, iar acum există semne clare că ambele ţări caută să facă schimb de tehnologie militară.

Acest lucru înseamnă că preocupările legate de securitatea şi stabilitatea Orientului Mijlociu sunt în creştere. Şi astfel, această relaţie de apărare în plină expansiune nu este rea doar pentru poporul ucrainean, ci ar putea fi rea pentru partenerii şi prietenii noştri din tot Orientul Mijlociu", a precizat Kirby.

Fabrică de drone kamikaze pe teritoriul rusesc?

Potrivit Ukrinform., The Wall Street Journal a scris despre planurile Rusiei şi Iranului de a construi o fabrică pentru producţia de drone kamikaze pe teritoriul rusesc.

Potrivit presei, la începutul lunii ianuarie, o delegaţie iraniană la nivel înalt a vizitat Rusia, unde a vizitat locul de construcţie a unei fabrici în oraşul Yelabuga şi a discutat detaliile lansării proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.