Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul și Rusia vor să emită în comun o nouă criptomonedă susținută de aur

economica.net
lingou aur

Potențiala monedă stabilă urmărește să permită tranzacții transfrontaliere în locul monedelor fiat precum dolarul american, rubla rusă sau rialul iranian.

Banca Centrală a Iranului cooperează cu guvernul rus pentru a emite în comun o nouă criptomonedă susținută de aur, conform cointelegraph.com.

Potrivit agenției de știri ruse Vedomosti, Iranul lucrează cu Rusia pentru a crea un „semnal al regiunii Golfului Persic” care să servească drept metodă de plată în comerțul exterior.

Se preconizează că tokenul va fi emis sub forma unei monede stabile susținute de aur, potrivit lui Alexander Brazhnikov, directorul executiv al Asociației Ruse a Industriei Crypto și Blockchain.

Stablecoin-ul urmărește să permită tranzacții transfrontaliere în locul monedelor fiat precum dolarul american, rubla rusă sau rialul iranian. Raportul notează că potențiala criptomonedă ar funcționa într-o zonă economică specială din Astrakhan, unde Rusia a început să accepte transporturi de marfă iraniene.

În august 2022, Ministerul Industriei, Minelor și Comerțului din Iran a aprobat utilizarea criptomonedei pentru importurile în țară, pe fondul sancțiunilor comerciale internaționale în curs. Guvernul local a declarat că noile măsuri vor ajuta Iranul să atenueze sancțiunile comerciale globale. Ulterior, Iranul a plasat prima sa comandă internațională de import folosind criptomonede în valoare de 10 milioane de dolari.

Banca Rusiei – din punct de vedere istoric, s-a opus utilizării criptomonedei ca metodă de plată – a fost de acord să permită criptomonedei în comerțul exterior să atenueze impactul sancțiunilor internaționale. Autoritatea de reglementare nu a clarificat niciodată ce criptomonede ar fi folosite pentru astfel de tranzacții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.