Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irimie: Tăriceanu este singurul care a trădat ALDE

Incomod Media
tariceanu constantin

Vicepreşedintele ALDE Mircea Irimie susţine că singurul care "a trădat" partidul este copreşedintele Călin Popescu-Tăriceanu, "numindu-şi apropiaţii în funcţii, fără a ţine cont de performanţă şi competenţă". Într-un comunicat de presă transmis miercuri, Irimie afirmă că Dian Popescu - cel care l-a criticat pe Daniel Constantin - "va trăda şi a doua oară".

"Astăzi, în ALDE sunt trădători cu istorie politică precum Mircea Moloţ, Gigi Chiru, Varujan Vosganian şi mulţi alţii. (...) Dian Popescu merită o lecţie de istorie politică şi dacă nu a aflat până acum îi spun că Daniel Constantin a făcut parte în toată cariera sa dintr-un singur partid politic", afirmă Irimie, în comunicatul citat.

El îl acuză pe Călin Popescu-Tăriceanu că "a acţionat în mod abuziv în ultimele săptămâni, schimbând pe rând conducerile tuturor organizaţiilor judeţene, iar în locul oamenilor incomozi au fost puşi apropiaţi şi dezirabili de-ai săi sau de-ai lui Daniel Chiţoiu". "Tăriceanu se minte singur spunându-şi că are susţinerea tuturor organizaţiilor judeţene, dar nu mai spune cum a ajuns la această susţinere. Prin acţiuni care ne amintesc tuturor de regimul comunist. Cine nu e cu noi, e împotriva noastră! Asta este deviza politică a lui Tăriceanu care l-a făcut să schimbe abuziv în ultimele săptămâni conducerile tuturor organizaţiilor judeţene şi să înlocuiască oamenii incomozi cu servili şi apropiaţi de-ai săi", adăugă vicepreşedintele ALDE.

Irimie mai susţine că "acţiunile lui Tăriceanu, abuzul de putere, ignorarea prevederilor statutare în convocarea congresului ar trebui să fie un avertisment important pentru toţi colegii din ALDE". "Cine mai crede că Tăriceanu are vreo legătură cu democraţia, cu meritocraţia în partid este naiv. Este un avertisment care vreau să ajungă la toţi colegii mei. Tăriceanu le promite funcţii apropiaţilor săi, în defavoarea colegilor care au muncit în campaniile electorale ale partidului", spune Mircea Irimie.

El menţionează numirile lui Radu Cojocaru la OMV Petrom, Magdalena Grigore - secretar de stat la Transporturi, Liviu Nistoran - membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, Cristian Romulus Anton - la Nuclearelectrica. "Toţi sunt oameni care ne fac pe noi, cei care am muncit cu adevărat pentru partid, să dezaprobăm numirile abuzive şi discreţionare făcute de Tăriceanu. Sau măcar să ne spună şi nouă, celorlalţi, care sunt criteriile pentru care au fost nominalizaţi şi susţinuţi de partidul nostru în funcţii atât de importante", completează Irimie.

Copreşedintele ALDE Gorj Dian Popescu susţine că Daniel Constantin a pierdut primele procese prin care a contestat toate Delegaţiile Permanente care au cerut organizarea congresului extraordinar al partidului. Într-un comunicat transmis miercuri Agerpres, Dian Popescu mai menţionează că, la nivelul organizaţiilor din ţară, nicio filială nu îl mai susţine pe fostul lider al partidului, cu excepţia unei părţi a organizaţiei judeţene din Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.