Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ironia sorții: în ziua incendiului, la 'Matei Balș' sosiseră centralele termice, dar încă nu funcționează

Tudor Ionescu, Facebook
incendiu matei balș

La Institutul ”Matei Balș” ajunseseră mai multe centrale termice, chiar în ziua fatidică a incendiului. Acestea nu au fost puse încă în funcțiune, dar acest lucru urmează să se întâmple.

Citește și: SURSE - USR se pregătește pentru o 'furtună' provocată de PNL în coaliție

"Centralele termice vor fi puse în funcțiune în cel mai scurt timp. Vom fi independenți." a spus Adrian Marinescu, la Antena 3.

Doctorul Marinescu a amintit de situația de la sfârșitul anului, cand nu mai erau locuri în secțiile ATI ale spitalelor din Capitală iar pacienții COVID care aveau nevoie de sursă de oxigen așteptau și peste noapte la camera de gardă.

Acesta atrage atenția că în încăperi cu concentrație mare de oxigen și fără sistem de aerisire este uneori nevoie de deschiderea geamului, ceea ce în perioada rece poate duce din nou la o problemă cu încălzirea pacienților și căutarea de soluții improvizate.

"Avem o perioada mai bună cu pandemia, echilibrată. Dar nu știm ce ne așteaptă. Dacă ne aducem aminte, în urmă cu două luni, pacienții așteptau la camera de garda că nu aveam altă soluție. Cei cu forme severe, 30-40 de pacienți așteptau peste noapte. Ce s-ar întâmpla în momentul de față, apropo de soluțiile care trebuie să vină foarte repede?

Poate să fie o situație mai grea și mă întreb cum s-ar rezolva. Sursele ar fi și mai multe, oamenii ar stă cu buteliile de oxigen în camera de garda, și până la urmă discutăm de aceeași concentrație de oxigen. Dacă acea concentrație crește și nu avem un sistem de ventilație deschidem geamul. Dacă e frig, e greu de realizat."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.