Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS a decapitat tăietorii de lemne răpiţi în Filipine

Daily Mail
isis filipine

Şapte tăietori de lemne răpiţi săptămâna trecută au fost decapitaţi de islamişti în fieful lor din sudul Filipinelor, a anunţat luni poliţia, relatează AFP, conform agerpres.

Cadavrele victimelor au fost găsite duminică într-un sat de munte din insula Basilan, a declarat comandantul poliţiei locale, John Cundo.

Citeşte şi: Moscova răspunde Chişinăului: Fără armata rusă ar reizbucni RĂZBOIUL!

El a acuzat o ramură locală a grupării islamiste Abou Sayyaf că a comis aceste crime din răzbunare, şi nu din motivele infracţionale sordide obişnuite. Gruparea s-a specializat în răpiri în schimbul obţinerii de răscumpărări.

Ramura locală a grupării este condusă de un înalt responsabil al Abou Sayyaf, Furuji Indama.

'A fost un act de răzbunare din partea Indama, care a imputat poate responsabilitatea distrugerii plantaţiei sale de cauciuc acestor tăietori de lemne. Răpitorii nu au cerut răscumpărare, i-au decapitat imediat', a spus el.

Abou Sayyaf este o ramificaţie extremistă a insurecţiei separatiste musulmane care a făcut peste 120.000 de morţi din anii '70 în sudul acestui arhipelag cu populaţie majoritar catolică.

Gruparea a fost creată în anii '90 cu ajutorul finanţărilor din partea unui membru al familiei liderului Al-Qaida Osama ben Laden.

De atunci, gruparea s-a scindat în mai multe facţiuni. Una dintre ele, cu baza la Basilan, a jurat credinţă organizaţiei Statul Islamic (SI), iar unii dintre membrii săi s-au retras de la sfârşitul lunii mai în cartiere din Marawi, un oraş musulman din regiunea meridională Mindanao.

Citeşte şi: Beijingul condiţionează acordul comercial cu SUA. Ultima solicitare adresată americanilor legată de problema nord-coreeană

Confruntările s-au soldat cu 650 de morţi şi aproape 400.000 de persoane strămutate.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a decretat legea marţială pe o treime din sudul arhipelagului, inclusiv la Basilan, în încercarea de a face faţă ameninţării islamiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.