Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS a difuzat o nouă înregistrare video propagandistică în care apare un ziarist britanic

isis

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a difuzat o nouă înregistrare video propagandistică în care apare ziaristul britanic John Cantlie, răpit în 2012 de membri ai acestei organizaţii teroriste, transmite miercuri EFE. Într-o înregistrare de peste 45 de minute, intitulată 'Vânători de tancuri', Cantlie apare în mai multe rânduri: în două secvenţe Cantlie urmăreşte înregistrări video de propagandă ale jihadiştilor şi în a treia pare a se afla în estul oraşului irakian Mosul, unde în prezent se duce o luptă între armata irakiană şi jihadişti.

'Ca prizonier al Statului Islamic am fost martor la felul în care aceşti mujahedini au învăţat să oprească (tancurile) cu arme care i-au costat doar câteva sute de dolari', spune Cantlie, care a mai apărut într-o înregistrare difuzată în această lună şi în care se putea vedea nivelul de distrugere din Mosul, unde forţele irakiene au lansat la 17 octombrie o operaţiune pentru a-i alunga pe jihadişti din oraş, conform Agerpres.

Cantlie spune că trupele irakiene se cred 'Rambo', doar pentru că au armament american, au primit antrenament militar din partea armatei SUA şi au văzut filme de acţiune. Însă - continuă ziaristul britanic în înregistrarea difuzată de Statul Islamic - jihadiştii îl au de partea lor pe Dumnezeu, 'care este mai puternic decât orice armă' şi au devenit adevăraţi experţi în lupta împotriva tancurilor. John Cantlie a fost răpit în noiembrie 2012 împreună cu un alt jurnalist, James Foley, ambii transmiţând din teatrul de operaţiuni din Siria. Ulterior, americanul Foley a devenit primul dintre mai mulţi ostatici care au fost asasinaţi de SI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.