Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS loveşte din nou în Siria: Atac al jihadiştilor la sud de Damasc

www.yenisafak.com
explozie Damasc

Jihadiştii grupării Statul Islamic (SI) au făcut un avans semnificativ la sud de Damasc, în cea mai dură luptă din apropiere de capitala siriană din ultimele luni, a precizat grupul de monitorizare Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, relatează DPA. Conform OSDO, luptătorii Statului Islamic, sprijiniţi de grupări extremiste, au reuşit să ocupe 12 clădiri care se aflau sub controlul guvernului sirian şi al aliaţilor săi în cartierul al-Tadamon, conform Agerpres.

"Sunt considerate cele mai dure confruntări din ultimele luni din zonă", a spus liderul OSDO, Rami Abdel Rahman. Nashir News , un canal pe aplicaţia Telegram, care relatează de obicei despre luptele Statului Islamic, a informat că militanţii mişcării au ocupat multe posturi controlate până acum de forţele guvernamentale în al-Tadamon.

OSDO a precizat că miliţiile Statului Islamic controlează 17 sate mici în provincia estică Deir Ezzor, de la graniţa cu Irakul. Ei controlează de asemenea circa 30 de sate în partea de nord-est a provinciei Hama, zone din provincia Homs şi cea mai mare parte a taberei al-Yarmouk la periferia Damascului, a adăugat OSDO.

Grupul Khalid bin al-Walid, afiliat Statului Islamic, controlează zone din provincia sudică Daraa. Anul acesta, Statul Islamic a suferit înfrângeri militare majore atât în Siria cât şi în Irak, pierzând cea mai mare parte din teritoriile pe care le-a capturat în 2014, când şi-a instalat aşa-numitul 'califat'. Săptămâna trecută, Irakul a anunţat că şi-a eliberat complet tot teritoriul care se afla sub controlul extremiştilor Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.