Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS revendică atacul armat din Bangladesh

news.vice.com
isis

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul armat care avut loc vineri seară într-un restaurant din cartierul diplomatic al capitalei Bangladeshului, Dhaka, potrivit unui comunicat al agenţiei Amaq, apropiată organizaţiei ultraradicale, transmite AFP. "Echipe de comando ale Statului Islamic atacă un restaurant frecventat de străini în oraşul Dhaka, în Bangladesh", a afirmat un comunicat al Amaq difuzat pe reţele de socializare.

Atacul a făcut "peste 20 de morţi de diverse naţionalităţi", a adăugat Amaq, care a precizat că "echipele de comando au luat ostatici în restaurantul Artisan". Postul particular de televiziune Channel 24 a anunţat că doi poliţişti au fost grav răniţi în schimbul de focuri. Potrivit paginii de internet a cotidianului Bangladesh Daily Star, cinci bărbaţi înarmaţi au intrat în restaurantul Holey Artisan Bakery în jurul orelor locale 21.20 (13.20 GMT), în cartierul select Gulshan, şi au deschis focul. Schimbul de focuri a izbucnit în apropierea localului Nordic Club, foarte frecventat de expatriaţi din ţările nordice, precum şi a Ambasadei Qatarului.

În Bangladesh au avut loc mai multe atacuri, în care au fost folosite în speciale macete, împotriva unor bloggeri, atei sau reprezentanţi ai minorităţilor religioase, care s-au soldat cu peste 50 de morţi în ultimii trei ani, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.