Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISJ Covasna se pregătește pentru o eventuală deschidere a școlilor

GAL
copii scoala

Conducerea Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna a dat dispoziţie unităţilor de învăţământ să se pregătească pentru eventualitatea reluării activităţii începând cu data de 8 februarie, urmând să le distribuie în cursul acestei săptămâni circa 2.800 de litri de dezinfectant şi câteva sute de mii de măşti de protecţie, informează Agerpres.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Kiss Imre, a declarat luni, pentru AGERPRES, că le-a solicitat directorilor acestor instituţii să ia măsuri pentru igienizarea şi dezinfectarea spaţiilor, menţionând că dacă situaţia epidemiologică nu se va agrava, şcolile se vor putea redeschide.

Citește și: Vasile Dîncu explică de ce l-ar vrea pe Robert Negoiță din nou în PSD: 'Este un proiect al nostru'

'Şi eu susţin redeschiderea unităţilor de învăţământ (...) E clar că dacă situaţia nu se complică şi rămâne sub control, atunci e posibil să se reia cursurile în instituţiile de învăţământ. Vom vedea cum, e posibil să vină etapizat, în primul rând cei din clasele primare şi cele terminale care au examene (...) Inspectoratul Şcolar a achiziţionat 2.800 de litri de dezinfectanţi şi câteva sute de mii de măşti din banii primiţi de la minister, alocaţi din fondul de rezervă, care vor ajunge săptămâna aceasta la şcoli', a afirmat Kiss Imre.

În ce priveşte învăţământul online, acesta a spus că s-au făcut eforturi pentru dotarea elevilor cu laptopuri, tablete şi alte dispozitive electronice, în ultimele trei luni fiind achiziţionate aproape 10.000 de bucăţi prin diverse programe finanţate de Guvern sau de către autorităţile locale, o parte fiind deja distribuite.

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Totuşi, în ciuda eforturilor, există încă elevi care nu pot participa la cursurile online din diverse alte motive, cum ar fi circa 30 de elevi din localitatea Boroşneu Mare, provenind din familii defavorizate, care nu au curent electric acasă.

De asemenea, în nouă localităţi, printre care Vârghiş, Valea Seacă, Petriceni şi Bixad, există probleme cu conexiunea la internet, prin urmare 122 de elevi nu pot participa la cursuri, în aceste cazuri urmând să fie schimbat furnizorul.

Kiss Imre a adăugat că pentru elevii care nu au putut participa la cursuri se vor găsi modalităţi de recuperare a materiei şi de încheiere a mediilor, dacă nu în primul, atunci în cel de-al doilea semestru al anului şcolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.