Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Islamiştii din Maroc au câştigat alegerile legislative

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (PJD, islamist), aflat la conducerea guvernului de coaliţie marocan de cinci ani, a câştigat alegerile legislative, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne marocan, relatează AFP, potrivit agerpres.

Citește și: Scandal cu tentă sexuală. D. Trump: "Poţi să le iei de părţile intime, poţi să faci orice!" VIDEO

PJD, formaţiunea premierului Abdelilah Benkirane, a obţinut 125 de locuri în parlamentul Marocului, faţă de principalul său rival, Partidul Autenticităţii şi Modernităţii (PAM, liberal), care a obţinut doar 102, din totalul de 395 de fotolii în parlament, potrivit rezultatelor oficiale, după numărarea tuturor buletinelor de vot.

Partidul conservator naţionalist Istiqlal a ieşit pe locul al treilea, cu 45 de locuri în parlament, urmat de Adunarea Naţională a Independenţilor (RNI), cu 37 de locuri.

GAFE incredibile ale poliţiştilor francezi. Cum au ratat ocazia de a prinde teroriştii de la Paris

Opt alte formaţiuni politice îşi împart locurile rămase, între care Federaţia Stângii Democrate (FGD), care a obţinut două fotolii în parlament.

Vineri seara, premierul Abdelilah Benkirane, de asemenea secretar general al PJD, a salutat "o zi de bucurie şi veselie pentru marocani".

Citeşte şi: O navă de război rusească se îndreaptă spre coastele siriene

Sistemul politic marocan nu permite niciunui partid să obţină direct prin vot majoritatea în parlamentul cu 395 de locuri, iar formaţiunea aflată pe primul loc trebuie să formeze un guvern de coaliţie, explică Reuters.

PJD, aflat la conducerea guvernului marocan de cinci ani, a obţinut 107 locuri în parlament la precedentele alegeri, în 2011, aminteşte EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.