Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel: aproximativ 400 de deținuți palestinieni se află în greva foamei pe termen nelimitat

cugetliber.ro
inchisoare

Aproximativ 400 de deţinuţi palestinieni se află într-o grevă a foamei pe termen nelimitat în închisorile israeliene pentru a cere ameliorarea condiţiilor de detenţie, a indicat Clubul deţinuţilor palestinieni, potrivit căruia circa 5.700 de palestinieni sunt în prezent deţinuţi în Israel, inclusiv 46 de femei şi 250 de copii sub 16 ani, relatează miercuri AFP, informează Agerpres.

Citește și: Șeful diplomaţiei SUA, Mike Pompeo, îl cataloghează pe Kim Jong Un drept un 'tiran'

Greva, începută luni seara de către circa patruzeci de deţinuţi, s-a extins acum la ''aproximativ 400 de deţinuţi'', a indicat organizaţia neguvernamentală pentru drepturile deţinuţilor. Declanşată în mai multe închisori din Israel, greva foamei este susţinută de principalele facţiuni politice palestiniene.

Un responsabil al autorităţilor israeliene din domeniul penitenciar a indicat pentru AFP că nu s-au înregistrat decât 50 de grevişti care nu s-au atins de hrană la închisoarea din Rimonim, în centrul Israelului.

Deţinuţii protestează îndeosebi faţă de instalarea de dispozitive de bruiere a semnalelor pentru telefoanele mobile în unele închisori şi cer anularea interdicţiilor împotriva vizitelor pentru sute de de deţinuţi, precum şi renunţarea la măsura de izolare.

Clubul deţinuţilor palestinieni a indicat că sunt în curs de desfăşurare negocieri directe cu partea israeliană.

Ultima mare grevă a foamei declanşată de deţinuţi palestinieni din închisorile israeliene a avut loc în aprilie 2017. Circa 800 de deţinuţi au refuzat hrana după apelul lansat de Marwan Barghouti, supranumit ''Mandela palestinian'' de către partizanii săi şi condamnat la închisoare pe viaţă pentru omoruri pentru rolul său în diferite atentate antiisraeliene în timpul celei de-a doua Intifade. Această grevă a foamei a durat 41 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.