Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel: Audierea în procesul de corupţie contra lui Netanyahu a fost amânată

Gali Tibbon/Pool via Reuters
Benjamin Netanyahu

O audiere în care urma să compară premierul israelian Benjamin Netanyahu, prevăzută pentru săptămâna viitoare în cadrul procesului intentat contra sa pentru corupţie, a fost amânată din cauza carantinei instituite pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat vineri poliţia israeliană, relatează AFP potrivit Agerpres.

Netanyahu a fost inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare, o premieră pentru un şef al executivului israelian aflat în timpul mandatului.

Procesul s-a deschis în mai 2020 şi până acum lui Benjamin Netanyahu doar i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

Şeful guvernului israelian urma să se prezinte în faţa judecătorilor la 13 ianuarie pentru a prezenta răspunsul său oficial la acuzaţiile formulate, pe care în luna mai le-a calificat drept 'ridicole'.

Vineri, tribunalul districtual din Ierusalim a indicat că, având în vedere numărul participanţilor la audiere şi carantina, audierea prevăzută pe 13 ianuarie 2021 este anulată. O nouă dată a audierii va fi anunţată ulterior.

''Există o teamă reală ca el (Benjamin Netanyahu) să ia decizii bazate pe interese personale pentru a supravieţui şi nu pentru interesul naţional'', a reacţionat pe Twitter liderul opoziţiei Yair Lapid.

În opinia ministrului apărării Benny Gantz, fost adversar politic al lui Benjamin Netanyahu, problema nu este amânarea audierii, ci faptul că ''Israelul are un premier inculpat''. ''Această realitate trebuie să se schimbe la alegerile care vin'', a indicat Gantz, care îl va înfrunta din nou pe Netanyahu la alegerile parlamentare din 23 martie.

Benjamin Netanyahu, în vârstă de 71 de ani dintre care 14 la putere, este acuzat că a primit cadouri în valoare de 700.000 de şekeli (180.000 de euro), sub formă de ţigări, şampanie şi bijuterii, din partea unor oameni de afaceri bogaţi în schimbul unor favoruri financiare sau personale.

Unul dintre dosare, deosebit de sensibil, ar implica favoruri financiare pentru un director general al unei companii de telecomunicaţii, în schimbul unei imagini favorabile în publicaţia Yediot Aharonot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.